Kvalitní pánev je mnohdy dražší záležitostí, ale nakonec zjistíte, že jste stejně ušetřili. Kvalitní pánve mají delší životnost a vaření na nich je ekonomičtější a mnohem zdravější. Vyberte si z mnoha druhů a velikostí keramických pánví nebo sáhněte po pánvi wok.
Keramické pánve
Jaké výhody mají keramické pánve? Jídlo na keramické pánvi opravdu nepřipálíte, dokonalá tepelná vodivost – pánev dlouho drží svoji teplotu, je rozhodně odolná proti poškrábání a je výhodná pro svou údržbu. Velmi efektivní i zdravé smažení, a to na minimálním množství tuku – vhodné pro dietní pokrmy, je vhodná pro smažení, flambování a dušení.
Keramická pánev je vhodná pro všechny typy vařičů - sklokeramické, plyn, halogen, indukční nebo elektrické plotýnky. Významná energetická úspora díky prvotřídnímu využití tepelné vodivosti i kvalitě dna pánve, můžete snížit teplotu a přesto pánev zůstane nadále rozpálená a Vy mi můžete vařit bez dalších nákladů na energii.
Pánev Wok
Keramické pánve mohou být klasické nebo Wok či dokonce pánve na palačinky. Pánev Wok je široká a hluboká, která slouží zároveň i jako hrnec. Je velice vhodná zejména pro přípravu zeleniny, kdy vynikne její výhoda oproti klasické pánvi. V pánvi WOK můžeme připravit jak tradiční asijské pokrmy, tak i další jídla. Pánev WOK má velice široké využití, přičemž údržba i použití je snadné.
Uchované vitamíny
Díky nepřilnavému povrchu je příprava jídla, zejména zeleniny, velice rychlá, nepřipaluje se a zachovává si své výživové hodnoty, vitamíny a minerály. Na pánvi WOK je možné připravit i moučníky. Pánev je vhodná na přípravu různých nudlí, všech druhů masa, zeleniny, hub, luštěnin a mnoho jiného. Samotná příprava probíhá prudkým restováním za neustálého míchání a obracení s postupným přidáváním surovin. Příprava je tak rychlá, že je dobré mít všechny suroviny dopředu nachystané a nakrájené.