Jak připravit zdravé maso na grilu?

Napsal Mujdum.bloger.cz (») ve čtvrtek 15. 9. 2011 v kategorii Zahrada, přečteno: 5418×
grilovani.jpg

Grilování sice není zrovna tím nejzdravějším způspbem, jak připravit maso nebo zeleninu, přesto existuj spousta triků, jak ho učinit o mnoho zravějším. Grilujte bez přebytečného tuku. Nejzdravější je grilování na vodním nebo lávovém grilu. Ke zdravému grilování se hodí grily weber.

Čeho se vyvarovat

Tuk z grilovaného masa by neměl kapat na rozžhavené uhlíky – jeho spalováním totiž vznikají karcinogenní látky, které se dostávají zpět do masa.

Maso musíte grilovat dostatečně dlouho, aby se upeklo, ale zároveň se nesmí spálit. Pokud se domníváte, že je skutečně hotové, píchněte do něj vidlicí. Pokud z něj vyteče červená šťáva, je uvnitř stále syrové a je třeba ho péci déle.

Jaké maso grilovat?

Vyvarujte se především grilování tučných kusů masa, tuk nejprve očistěte. Pečte na grilu rozhodně tenčí plátky masa, aby se dobře propekly.

Volte spíš drůbež, ryby a celkově libovější maso, tučné okraje a kůži z drůbeže odřízněte. Maso kupujte vždy čerstvé!

Barbora Benešová 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Peter Greene z IP 176.122.115.*** | 21.12.2021 18:40
Byl jsem testován na platformě iq-global-test.com/cs/ Upozorňujeme však, že výsledky testu lze získat pouze za poplatek. Ale stojí to za to, protože stránka je bez reklam a nic neodvádí pozornost od provedení testu.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a čtyři